Variation i Skåne

Variation i Skåne 1
Vallmofält i Skåne (foto: Arletta)

Nu börjar jag förstå att jag älskar … variation.

Variation – vad betyder det? Jag menar … att älska det?

Titta på Skåne. Det är där jag bor. Jag har alltid älskat platsen där jag bor. Oavsett om jag bodde vid Norra Ishavet, vid Uralbergen, i den indiska djungeln eller i Teckomatorp. Nu bor jag i Skåne.

Skåne är platt som en pannkaka. En stor pannkaka minsann.

Skåne är böljande kullar, höga åsar och djupa dalar. Som Brösarps Backar.

Skåne är storstad.

Skåne är slott och koja.

Variation i Skåne 2
Skåne i grönt (foto: Ellington)

Och Skåne är hundra nyanser av grönt.

För bara två veckor sedan (foto: Arletta)

Härom dagen var Skåne en rapsodi.

Variation i Skåne 4
Röd symfoni (foto Arletta)

Idag var Skåne en symfoni … i rött.

Variationer i Skåne 5
Tre generationer i rött (foto: Arletta)

Så älskar jag Skåne.

Variationer i Skåne 6
Skånska nyanser (foto: Ellington)

Det är kanske så jag älskar.

Nu börjar jag förstå.

Arletta

.

 

Författare: Arletta Ellington

Vi är två personer - Arletta och Ellington. Här presenterar vi oss var för sig. Arletta först: ARLETTA kallar jag mig och jag gillar det namnet. Det låter skoj, lätt och lekande, levande och lite kvittrande - sån som jag gärna är. Jag gillar att leka, även med livets mest seriösa saker. När jag var yngre valde jag ett lekfullt yrke, som teaterregissör. Jag har dessutom mött den andra, mörka, sidan av livet, som jag har distanserat mig från. Nu lever jag med fokus på det som är det bästa i livet och ger mig själv chansen att hitta de skönaste ögonblicken i det vardagliga. De värsta dagarna har passerat och det bästa i livet är det som jag väljer. Det vill jag beskriva och dela med mig av, så njuter vi tillsammans … . Jag kallar mig ELLINGTON, ett namn jag förknippar med musik och kreativitet. Duke Ellington, jazzlegenden representerar livsbejkande njutning och eftersom jag titulerade Arletta hertiginna i mitt första brev till henne, så tänker jag mig som hennes hertig ( = duke) på denna bloggen. Jag leker gärna seriöst - som till exempel litteraturforskning - vilket jag ägnade en del av mitt yrkesliv åt. För mig syns livets ljusa sidor tydligast i kontrast mot de mörka. Jag låter livets skönhet fånga mig när det far förbi. Och om jag lyckas när jag skriver - ja, då har jag kanske synliggjort det sköna.

4 reaktioner till “Variation i Skåne”

 1. Väldigt fina bilder!
  Nej, jag har inte älskat alla platser där jag bodde. Tyckte inte alls om de nästan 2 åren som jag bodde i Nigeria. Däremot älskade jag Alexandria, Egypten är ett intressant land.
  Däremot är variation en viktig krydda i livet.

  1. Kristallina, vill du berätta något om vad som du inte alls tyckte om i Nigeria, vad du älskade i Alexandria, vad som intresserade dig i Egypten? Du gör i alla fall mig mycket nyfiken! Men du kan förstås inte veta att jag är sådan till naturen.
   Ellington

 2. Man rotar sig på platser där man bott ett tag på.
  Jag är ursprungligen från Sölvesborg, men flyttade till Kristianstad 2002. Jag flyttade för att jag fick rehabilitering för ett svårt diskbråck, så istället för att pendla flyttade jag. Jag hade tankar på att flytta tillbaka, men nu trivs jag så bra här.

  1. Några säger att det är så med människor man lever med också. Den walesiske författaren John Cowper Powys skrev i sin självbiografi att om en man lever tillsammans med en kvinna i 41 år, så kan han inte annat än älska henne. Enligt min erfarenhet kan det stämma, men om det gäller alla vet jag ju inte.
   Ellington

Alla dina kommentarer är välkomna

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggare gillar detta: