Kreativt i Borgeby

Vart tar man vägen i Skåne? Det undrade vi när vi skulle ha ett par arbetsdagar med vårt skrivande? Mitt i studentexamenstider och stundande midsommar är alla hotell fullbokade både i Lund, Landskrona och Malmö. Finns det något som ligger mer ute på landsbygden då, men inte alltför avsides? Förra året var det samma sak vid denna tiden. Då hittade vi Dahls hotell vid avfart 23 till Löddeköpinge, men även om det var helt OK så ligger det ändå mitt i smeten med affärscentra och trafikkaos runt om. För kreativt arbete önskade vi oss en något mer kontemplativ omgivning och då fann vi gårdshotellet i Borgeby.

Förra året vid denna tiden tillbringade vi några fina dagar där. Det var då vi inspirerades att starta denna bloggen. Så vi kollade i år igen och det fanns en lägenhet för oss även nu.

Gårdshotellet är en gammal stiftsgård som kyrkan sålt till nuvarande ägare. Husen är K-märkta, men ändå renoverade till modern standard.

Borgeby Gårdshotell 1

Det är inspirerande att vara här. Utsikten över böljande sädesfält, nästan overkligt skönsjungande koltrastar och intensivt drillande sånglärkor öppnar upp för våra tankar. I morgonväkten öppnar vi dörren mot uteplatsen och börjar dagen med frisk luft i lungorna.

Borgeby Gårdshotell 2Det är lite roligt också att se fasantuppen som spankulerar omkring på gräsmattan och fältharen som också har gräsmattan som sitt revir tidigt på morgonen.

 

 

 

Borgeby Gårdshotell 3Borgeby Slott ligger på andra sidan den lilla landsvägen. När vi tog den promenaden sent på kvällen, då hade caféet och utställningslokalerna stängt förstås. Förra året tog vi oss tid där, men nu var vi helt uppe i eget arbete.

Borgeby Gårdshotell 4I kvällningen stal vi oss ändå till en stund och gick ner till Lödde Å. Utsikten och dofterna där var balsam för våra själar. Precis som för ett år sedan sjöng en gransångare nere i dälden. Några ladusvalor jagade flugor bland korna på andra sidan ån. En fläderbuske stod i blom.

Intensiva dagar med Borgeby som vårt basläger. Tjugo minuter till Malmö och nära till våra andningshål i ett grönskande Skåne. Det blev bra.

Arletta & Ellington

.

Länk till Borgeby Gårdshotell

.

 

 

Författare: Arletta Ellington

Vi är två personer - Arletta och Ellington. Här presenterar vi oss var för sig. Arletta först: ARLETTA kallar jag mig och jag gillar det namnet. Det låter skoj, lätt och lekande, levande och lite kvittrande - sån som jag gärna är. Jag gillar att leka, även med livets mest seriösa saker. När jag var yngre valde jag ett lekfullt yrke, som teaterregissör. Jag har dessutom mött den andra, mörka, sidan av livet, som jag har distanserat mig från. Nu lever jag med fokus på det som är det bästa i livet och ger mig själv chansen att hitta de skönaste ögonblicken i det vardagliga. De värsta dagarna har passerat och det bästa i livet är det som jag väljer. Det vill jag beskriva och dela med mig av, så njuter vi tillsammans … . Jag kallar mig ELLINGTON, ett namn jag förknippar med musik och kreativitet. Duke Ellington, jazzlegenden representerar livsbejkande njutning och eftersom jag titulerade Arletta hertiginna i mitt första brev till henne, så tänker jag mig som hennes hertig ( = duke) på denna bloggen. Jag leker gärna seriöst - som till exempel litteraturforskning - vilket jag ägnade en del av mitt yrkesliv åt. För mig syns livets ljusa sidor tydligast i kontrast mot de mörka. Jag låter livets skönhet fånga mig när det far förbi. Och om jag lyckas när jag skriver - ja, då har jag kanske synliggjort det sköna.

2 reaktioner till “Kreativt i Borgeby”

    1. För oss är Skåne mycket inspirerande. Öppna vidder och horisontlinjer. Böljande kullar och dalar. Vindens vågrörelser i vall och sädesfält. Dramatiska solnedgångar. Lysande vita stränder. Stillheten i bokskogarna. Ja, Kristallina! Härlig variation för själen.
      Ellington

Alla dina kommentarer är välkomna

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggare gillar detta: