Min pluslista idag

min pluslista
Vem tog denna bilden? Och var?

Min pluslista 6 maj

 • solen skiner.
 • Jag vaknade glad efter gårdagskvällens sena utflykt med Kent-Åke (vi lyssnade efter ugglor i skymningen).
 • det var inte kallt i köket när jag kom ner för att göra frukost (ett stort plus jämfört med hela kalla vårvintern).
 • Arletta vaknade på rätt sida och inspirerade mig till nästa punkt.
 • Jag ska gå ut och plocka nässlor och koka nässelsoppa till min vuxna dotter.
 • Jag börjar lära mig att låta människor vara ifred tills de själva vill mig något.
 • jag fick just en trevlig chatt på träffsajten.
 • Ikväll ska jag på räkfrossa med kören i båt på Vänern.
 • Jag har en bra blandning av sorg och glädje i mitt liv.
 • Jag fick denna idén om dagens pluslista av Annawii, som bloggar om sitt liv, sin lilla dotter och om kläder.
 • dagens tävling: var är bilden tagen?  1. Koh Samet i Thailand.  x. Åhus i Skåne. 2. Skrea Strand i Falkenberg. (Första pris: Arlettas himla nyttiga recept på nässelkrydda /enkelt nog att komma på själv också/).

Ellington

.

 

 

Författare: Arletta Ellington

Vi är två personer - Arletta och Ellington. Här presenterar vi oss var för sig. Arletta först: ARLETTA kallar jag mig och jag gillar det namnet. Det låter skoj, lätt och lekande, levande och lite kvittrande - sån som jag gärna är. Jag gillar att leka, även med livets mest seriösa saker. När jag var yngre valde jag ett lekfullt yrke, som teaterregissör. Jag har dessutom mött den andra, mörka, sidan av livet, som jag har distanserat mig från. Nu lever jag med fokus på det som är det bästa i livet och ger mig själv chansen att hitta de skönaste ögonblicken i det vardagliga. De värsta dagarna har passerat och det bästa i livet är det som jag väljer. Det vill jag beskriva och dela med mig av, så njuter vi tillsammans … . Jag kallar mig ELLINGTON, ett namn jag förknippar med musik och kreativitet. Duke Ellington, jazzlegenden representerar livsbejkande njutning och eftersom jag titulerade Arletta hertiginna i mitt första brev till henne, så tänker jag mig som hennes hertig ( = duke) på denna bloggen. Jag leker gärna seriöst - som till exempel litteraturforskning - vilket jag ägnade en del av mitt yrkesliv åt. För mig syns livets ljusa sidor tydligast i kontrast mot de mörka. Jag låter livets skönhet fånga mig när det far förbi. Och om jag lyckas när jag skriver - ja, då har jag kanske synliggjort det sköna.

6 reaktioner till “Min pluslista idag”

 1. Din plussida ser riktigt bra ut. Du kan vara ganska nöjd Ellington. Tävlingen hoppar jag över. Varför? Jag vet inte svaret.

  1. Svaret får bli en gissning förstås. Det går nog inte att lista ut. Det är klart att om man har läst alla våra inlägg så finns där ju ledtrådar men det är ju mycket begärt. Idag är det på plussidan att solen skiner och att jag har ved att hugga för annars hade jag nog förfrusit mig i den nordliga snålblåsten.
   Ellington

 2. Det var en bra idé med en pluslista. Jag brukar aldrig planera vad jag ska göra på helgerna, det blir mest vad som faller mig in. Men att jag vill ut och fota, det blir det alltid, det är vad som jag längtat efter hela veckan. I sommar ska jag planera mina lediga stunder och ut på upptäcktsfärder med min cykel och kameraväska.

  1. Cykla är bra. Du ser, du hör, du känner dofterna och du får upplevelsen inpå bara skinnet.
   Ellington

 3. Var precis på väg igår att skriva ner min minuslista, sen pluslista sen jämföra och göra slutsatser.
  Du körde snabbare än jag. Du vann!

  1. Jag blir nyfiken på din plus/minuslista 🙂
   Ellington

Alla dina kommentarer är välkomna

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggare gillar detta: