Malmö Form/Design på Lilla Torg

Malmö Form/Design 1Malmö Form/Design Center startade 1964 och flyttade till Lilla Torg i centrum tio år senare. Själv besökte jag detta center första gången för åtta år sedan. Då var det sedan länge ombyggt och restaurerat för att vara just ett center för form och design.

Malmö Form/Design 2
Här blir jag aldrig trött av något vanligt eller onödigt upprepande. Jag möter nyskapande former redan i entrén och sedan hela vägen upp till den tredje våningen.

Malmö Form/Design 3Därifrån ser jag 1500-talshuset som i det förflutna fungerat bland annat som hospital och sädesmagasin. Det är ett flertal byggnader som alla ingår i designcentrat. Alla har med sig stämning, känslor och minnen från de tidigare epokerna. Samtidigt ger de plats åt det mest aktuella inom formgivning, arkitektur och mode.

Malmö Form/Design 4

Malmö Form/Design 5

Här finns inredning och utsmyckning. Här finns kläder och mode.  Här finns internationella och lokala formgivare. Hit går konstnärer för att finna inspiration.

Malmö Form/Design 6

Hit går många för att helt enkelt bara drömma om skönhet. Hit går jag och finner nära nog allt som en människa behöver för att känna sig bekväm, skön, komfortabel, eller behaglig till mods.

Arletta (text och foto)

.

Länk till Malmö Form/Design Center

 

Författare: Arletta Ellington

Vi är två personer - Arletta och Ellington. Här presenterar vi oss var för sig. Arletta först: ARLETTA kallar jag mig och jag gillar det namnet. Det låter skoj, lätt och lekande, levande och lite kvittrande - sån som jag gärna är. Jag gillar att leka, även med livets mest seriösa saker. När jag var yngre valde jag ett lekfullt yrke, som teaterregissör. Jag har dessutom mött den andra, mörka, sidan av livet, som jag har distanserat mig från. Nu lever jag med fokus på det som är det bästa i livet och ger mig själv chansen att hitta de skönaste ögonblicken i det vardagliga. De värsta dagarna har passerat och det bästa i livet är det som jag väljer. Det vill jag beskriva och dela med mig av, så njuter vi tillsammans … . Jag kallar mig ELLINGTON, ett namn jag förknippar med musik och kreativitet. Duke Ellington, jazzlegenden representerar livsbejkande njutning och eftersom jag titulerade Arletta hertiginna i mitt första brev till henne, så tänker jag mig som hennes hertig ( = duke) på denna bloggen. Jag leker gärna seriöst - som till exempel litteraturforskning - vilket jag ägnade en del av mitt yrkesliv åt. För mig syns livets ljusa sidor tydligast i kontrast mot de mörka. Jag låter livets skönhet fånga mig när det far förbi. Och om jag lyckas när jag skriver - ja, då har jag kanske synliggjort det sköna.

Alla dina kommentarer är välkomna

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggare gillar detta: