Eiffeltorn i Vellinge

Eiffeltornet flyttat till Vellinge
Eiffeltorn 1
Vellingeblommans Eiffeltorn (foto Arletta)

Nu är det dags att  beundra och undra över den nya design, bland annat i form av ett Eiffeltorn, som Vellinge-blomman bjudit på i denna sommar.

 

Vi har varit här förut. Tidigt i våras såg vi – hur ska jag säga – den gräsliga bilen.

Eiffeltorn och bil 2
Vellingeblommans gräsbil (foto Ellington)

Nu såg jag otroliga skapelser, gjorda av blommor och oanvändbara möbler.

Tillsammans med ett Eiffeltorn
Blomsterpiano ger musik för ögat (foto Arletta)
Möbel o Eiffeltorn
Möbler användbara till skönhet (foto Areltta)

Här, mitt i dessa massor av blommor, upplevde jag en fantasiexplodering

Eiffeltorn o frihetsgudinna
Växtkraft i frihet (foto Arletta)
Eiffeltorn och obalans
Är skönhet alltid i balans? (foto Arletta)
Eiffeltorn etc
Är detta mer balanserat? (foto Arletta)

och – inte minst viktigt – även här i Vellinge, en mycket smaklig lunch.

Arletta

Författare: Arletta Ellington

Vi är två personer - Arletta och Ellington. Här presenterar vi oss var för sig. Arletta först: ARLETTA kallar jag mig och jag gillar det namnet. Det låter skoj, lätt och lekande, levande och lite kvittrande - sån som jag gärna är. Jag gillar att leka, även med livets mest seriösa saker. När jag var yngre valde jag ett lekfullt yrke, som teaterregissör. Jag har dessutom mött den andra, mörka, sidan av livet, som jag har distanserat mig från. Nu lever jag med fokus på det som är det bästa i livet och ger mig själv chansen att hitta de skönaste ögonblicken i det vardagliga. De värsta dagarna har passerat och det bästa i livet är det som jag väljer. Det vill jag beskriva och dela med mig av, så njuter vi tillsammans … . Jag kallar mig ELLINGTON, ett namn jag förknippar med musik och kreativitet. Duke Ellington, jazzlegenden representerar livsbejkande njutning och eftersom jag titulerade Arletta hertiginna i mitt första brev till henne, så tänker jag mig som hennes hertig ( = duke) på denna bloggen. Jag leker gärna seriöst - som till exempel litteraturforskning - vilket jag ägnade en del av mitt yrkesliv åt. För mig syns livets ljusa sidor tydligast i kontrast mot de mörka. Jag låter livets skönhet fånga mig när det far förbi. Och om jag lyckas när jag skriver - ja, då har jag kanske synliggjort det sköna.

2 reaktioner till “Eiffeltorn i Vellinge”

    1. Visst är de fantasifulla i Vellinge när det gäller blommor. Saaben fotade jag i mars, så det är fjolårsgräs på den, och jag tror att den har varit grön och fin i sommar. Resten av bilderna tog Arletta rätt nyligen innan hon flyttade till Göteborg.
      Ellington

Alla dina kommentarer är välkomna

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggare gillar detta: