Sakura i Stockholm

Sakura 1Nu står jag mitt i stan, som är helt täckt med vita fläckar.

Man kan undra om det är snö, med tanke på att det är nästan frostigt i luften.

Fast detta är körsbärträden som är i full blom.

Folk fotar varandra, beundrar och kysser varann.

Sakura är ett namn på körsbärsträd som blommar –

i Japan är det en företeelse som folk betraktar i timmar, och så gör jag idag i Stockholm.

Jag sitter i ett vindskyddat hörn och stirrar på sakura som tappar sina blomblad.

Sakura 2

Stockholm, Kungsträdgården 30 april 2017

Arletta

.

 

Författare: Arletta Ellington

Vi är två personer - Arletta och Ellington. Här presenterar vi oss var för sig. Arletta först: ARLETTA kallar jag mig och jag gillar det namnet. Det låter skoj, lätt och lekande, levande och lite kvittrande - sån som jag gärna är. Jag gillar att leka, även med livets mest seriösa saker. När jag var yngre valde jag ett lekfullt yrke, som teaterregissör. Jag har dessutom mött den andra, mörka, sidan av livet, som jag har distanserat mig från. Nu lever jag med fokus på det som är det bästa i livet och ger mig själv chansen att hitta de skönaste ögonblicken i det vardagliga. De värsta dagarna har passerat och det bästa i livet är det som jag väljer. Det vill jag beskriva och dela med mig av, så njuter vi tillsammans … . Jag kallar mig ELLINGTON, ett namn jag förknippar med musik och kreativitet. Duke Ellington, jazzlegenden representerar livsbejkande njutning och eftersom jag titulerade Arletta hertiginna i mitt första brev till henne, så tänker jag mig som hennes hertig ( = duke) på denna bloggen. Jag leker gärna seriöst - som till exempel litteraturforskning - vilket jag ägnade en del av mitt yrkesliv åt. För mig syns livets ljusa sidor tydligast i kontrast mot de mörka. Jag låter livets skönhet fånga mig när det far förbi. Och om jag lyckas när jag skriver - ja, då har jag kanske synliggjort det sköna.

12 reaktioner till “Sakura i Stockholm”

 1. Det är en upplevelse som jag vill ”bocka av” någon gång i livet. Helt underbart och vilken härlig stämning du har fångat i bilden!

  1. Att stanna och betrakta eller lyssna på något skönt är en av de mest gudomliga upplevelserna. Med eller utan kamera, tycker jag.
   Det kostar ingenting men är värt massor.
   Arletta

  1. Det var en sån där stund, Eva, då jag ett ögonblick kände att så lyxigt skulle jag vilja ha det när jag dör! 🙂
   Arletta

 2. Det hade jag gärna sett i verkligheten. Måste vara helt underbart att stå där under träden. Det behövs inga dyra saker för att människan blir glad.

  1. Det var så underbart, Kristallina. Och inspirerande.
   Arletta

 3. Wow vilka härliga bilder! Jag kan förstå dem som kvinnan, bara tittar beundrat på ”taket” av körsbärsblommor. 🙂 Det måste vara en fantastisk upplevelse att stå där bland alla blommande träd.

  1. Ja, John! Och att se alla dessa blommande människor.
   Arletta

Alla dina kommentarer är välkomna

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggare gillar detta: