Ren Hang, kinesisk fotograf, är död

Ren Hang 1Jag läste i TIME just nu att den kinesiske fotografen Ren Hang ska ha dött helt nyligen. Det känns chockartat. Så sent som för en vecka sedan var jag på Fotografiska i Stockholm och såg hans nyöppnade utställning därHuman Love. Jag blev mycket tagen av hans kroppsbilder. De speglade en, som jag tyckte, hård skönhet. Samtidigt uppfattade jag en humoristisk vinkling som kanske signalerade en önskan om mjuk känslighet. Det var som en tuff inbjudan till ett samtal om kroppslighet. Och jag blev nyfiken på vad som skulle komma härnäst i hans dialog med världen. Chockartat att det blev detta.

Ren Hang 2

Ren Hang 3

Ren Hang 4

Ren Hang Human Love

Ren Hang 5

Ellington fotade på Ren Hangs utställning Human Love, Fotografiska Museet, Stockholm 17/2 2017.

TIME IN MEMORIAM: Controversial Chinese Photographer Dies at 29 – Alexandra Genova, Feb 24, 2017

Länk till Galleri Tryffelgrisen, som hade ett långt samarbete med Ren Hang

På denna länk hittar du en sida med en intervju med Ren Hang.

Författare: Arletta Ellington

Vi är två personer - Arletta och Ellington. Här presenterar vi oss var för sig. Arletta först: ARLETTA kallar jag mig och jag gillar det namnet. Det låter skoj, lätt och lekande, levande och lite kvittrande - sån som jag gärna är. Jag gillar att leka, även med livets mest seriösa saker. När jag var yngre valde jag ett lekfullt yrke, som teaterregissör. Jag har dessutom mött den andra, mörka, sidan av livet, som jag har distanserat mig från. Nu lever jag med fokus på det som är det bästa i livet och ger mig själv chansen att hitta de skönaste ögonblicken i det vardagliga. De värsta dagarna har passerat och det bästa i livet är det som jag väljer. Det vill jag beskriva och dela med mig av, så njuter vi tillsammans … . Jag kallar mig ELLINGTON, ett namn jag förknippar med musik och kreativitet. Duke Ellington, jazzlegenden representerar livsbejkande njutning och eftersom jag titulerade Arletta hertiginna i mitt första brev till henne, så tänker jag mig som hennes hertig ( = duke) på denna bloggen. Jag leker gärna seriöst - som till exempel litteraturforskning - vilket jag ägnade en del av mitt yrkesliv åt. För mig syns livets ljusa sidor tydligast i kontrast mot de mörka. Jag låter livets skönhet fånga mig när det far förbi. Och om jag lyckas när jag skriver - ja, då har jag kanske synliggjort det sköna.

Alla dina kommentarer är välkomna

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggare gillar detta: