Ormmöte dag 21

Ett ormmöte 1
Golden Tree Snake (Chrysopelea ornata ornattissima) Foto: Arletta

Det första mötet i morse var helt underbart! Jag undrar bara hur jag lyckades få syn på henne (jo, det var ju hon – i mitt hemspråk är det så). Samma gröna och graciösa form som kvistarna på träden, men lite utstickande från löven.

Hon var blyg. Jag närmade mig och försökte titta i hennes ansikte men hon vände sig undan, först långsamt och sen snabbare. Jag lyckades dock att fånga in hela hennes kropp. Synd bara att vårt hus står lite utanför djungeln. ((:-

Detta var mitt ormmöte.

Arletta

Ett ormmöte 2
Foto Arletta

Älskar du ormar?  du kan se fler hos John Jonasson på Fotobloggarna

Författare: Arletta Ellington

Vi är två personer - Arletta och Ellington. Här presenterar vi oss var för sig. Arletta först: ARLETTA kallar jag mig och jag gillar det namnet. Det låter skoj, lätt och lekande, levande och lite kvittrande - sån som jag gärna är. Jag gillar att leka, även med livets mest seriösa saker. När jag var yngre valde jag ett lekfullt yrke, som teaterregissör. Jag har dessutom mött den andra, mörka, sidan av livet, som jag har distanserat mig från. Nu lever jag med fokus på det som är det bästa i livet och ger mig själv chansen att hitta de skönaste ögonblicken i det vardagliga. De värsta dagarna har passerat och det bästa i livet är det som jag väljer. Det vill jag beskriva och dela med mig av, så njuter vi tillsammans … . Jag kallar mig ELLINGTON, ett namn jag förknippar med musik och kreativitet. Duke Ellington, jazzlegenden representerar livsbejkande njutning och eftersom jag titulerade Arletta hertiginna i mitt första brev till henne, så tänker jag mig som hennes hertig ( = duke) på denna bloggen. Jag leker gärna seriöst - som till exempel litteraturforskning - vilket jag ägnade en del av mitt yrkesliv åt. För mig syns livets ljusa sidor tydligast i kontrast mot de mörka. Jag låter livets skönhet fånga mig när det far förbi. Och om jag lyckas när jag skriver - ja, då har jag kanske synliggjort det sköna.

2 reaktioner till “Ormmöte dag 21”

  1. Fina foton du fått på den fina ormen. 🙂 Jag tror det är en Golden Tree Snake. De håller gärna till runt hus där de fångar gnagare och grodor. Har bara ett svagt gift, ungefär som snokarnas, men det påverkar oss inte.

Alla dina kommentarer är välkomna

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggare gillar detta: