Vad är lycka när man besöker Vellinge?

Ellington: Vad är Lycka?

Vad är lycka 1
Vad är lycka? Här i Vellinge?

Arletta: Knappt att jag vet! Fast jag känner det ju.

Ellington: Känner du dig lycklig någon gång?

Arletta: Ja. Nu!

Ellington: Å!!

Arletta: Varför säger du ”Å” och låter så förvånad? Ser du inte? Titta på de här blommorna!

Vad är lycka
Vellingeblomman

Ellington: Eller på dessa krukor, kanske!

Vad är lycka 3
Vari ligger skönheten för dig?

Arletta: Eller titta på de gula kycklingarna! De är en signal för mig. Att det blir påsk i år också!

Vad är lycka 4
Påsk

Ellington: Varför blir du så glad av påsk?

Arletta: Varför vill du att jag ska förklara det? Jag bara blir det. Tycker du inte själv att det är härligt? Att det lyser gult som sol! Att folk tänder eldar för att locka fram det varma. Och att det blir nytt liv i äggen så att kycklingar kommer fram. Det är ju liv alltsammans!

vad är lycka 6
Påskinstallation i Vellingeblommans saluhall

Ellington: Och titta här du! När det blir så varmt så man kan ligga ute och sova middag i skuggan av en buske!

vad är lycka 7
Vårinstallation i Vellingeblommans saluhall

Arletta: Varför har de ställt en gammal traktor här? Du, jag känner att det är nåt speciellt med den. För längesen satt en man och plogade i jorden med den och han var så nöjd när han såg jorden vända sig så att han kunde plantera och så, så att det skulle växa.

Ellington: Man säger att han plöjde. Jag har kört en sådan traktor. Jag kände mig stark och glad.

Aretta: Så vad är lycka nu? Vet du det?

Ellington: Vet? Nej! Men jag känner det.

Länk till Vellingeblommans påskby

.

Författare: Arletta Ellington

Vi är två personer - Arletta och Ellington. Här presenterar vi oss var för sig. Arletta först: ARLETTA kallar jag mig och jag gillar det namnet. Det låter skoj, lätt och lekande, levande och lite kvittrande - sån som jag gärna är. Jag gillar att leka, även med livets mest seriösa saker. När jag var yngre valde jag ett lekfullt yrke, som teaterregissör. Jag har dessutom mött den andra, mörka, sidan av livet, som jag har distanserat mig från. Nu lever jag med fokus på det som är det bästa i livet och ger mig själv chansen att hitta de skönaste ögonblicken i det vardagliga. De värsta dagarna har passerat och det bästa i livet är det som jag väljer. Det vill jag beskriva och dela med mig av, så njuter vi tillsammans … . Jag kallar mig ELLINGTON, ett namn jag förknippar med musik och kreativitet. Duke Ellington, jazzlegenden representerar livsbejkande njutning och eftersom jag titulerade Arletta hertiginna i mitt första brev till henne, så tänker jag mig som hennes hertig ( = duke) på denna bloggen. Jag leker gärna seriöst - som till exempel litteraturforskning - vilket jag ägnade en del av mitt yrkesliv åt. För mig syns livets ljusa sidor tydligast i kontrast mot de mörka. Jag låter livets skönhet fånga mig när det far förbi. Och om jag lyckas när jag skriver - ja, då har jag kanske synliggjort det sköna.

6 reaktioner till “Vad är lycka när man besöker Vellinge?”

  1. Lycksalighet – en nåd att stilla bedja om! Kerstin, just nu i Landskrona biter Arletta och jag ihop i vind och regn i kvällsmörkret under paraplyerna. Hur återfår man hoppet efter ett sådant bakslag? Vi tar en titt på vår upplevelse i Vellinge, kastar oss ut i ovädret till närmsta Thairestaurang runt hörnet – och återfår hoppet.
   Ellington

 1. Tycker precis som Arletta och kan se de små, vardagliga saker som kan göra mig lycklig. Jag kallar det för vardagsglädje som gör mig lycklig och det är självfallet en känsla som man oftast inte kan förklara.
  Härligt samtal!

  1. To see a world in a grain of sand
   And a heaven in a wild flower
   Hold infinity in the palm of your hand
   And eternity in an hour
   William Blake
   (från mig, Arletta)

 2. Lycka kan definieras olika. Just platser är viktiga, speciellt där man bor, att man känner sig lycklig. Att ha ett jobb som man trivs med, vänner, och till och med speciella prylar.

Alla dina kommentarer är välkomna

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggare gillar detta: