Christmas baby – Lite sorgligt om Jul

Christmas baby

Rött och vitt. Vitt och rött. Champagne och öl, öl och vin, presenter, presenter, presenter.  Jag tar ett glas rött för att bli ordentligt, riktigt trött och sova gott. För att glömma bort – att jag blev född …

Det brukar hända mycket i december. Slutet på ett år – då tänker jag på det som har hänt under året och vad detta har resulterat i.

I detta mörker och i kylan försöker man hitta ljusnande vägar och man bygger planer för det kommande året. År för år blir det nog bara viktigare och viktigare att träffa de närmaste, för deras antal varierar ju. Bra att jag inte är ensam idag! Det hände mig några gånger, och jag lovar att detta var inte roligt.

Det brukar hända mig personligen dessa dagar i december före min födelsedag. Jag tänker på att jag finns. Jag tror att födelsedagen är ju en gräns, som man går över varje år. För mig betyder det att jag mäter någonting som är viktigt. Vilka nya människor kom in i mitt liv?  Vilka är de som jag har förlorat – som vänner, som kolleger, som släkt? Vilka blev mina nya bekanta, som öppnade nya dörrar till nya idéer? Vilka händelser fick mig att nå en annan personlig utvecklingsnivå? Vad hände under året som fick mig att fatta – vad som avgör mitt liv?

Arletta, christmas baby

Christmas baby lite sorgligt

Författare: Arletta Ellington

Vi är två personer - Arletta och Ellington. Här presenterar vi oss var för sig. Arletta först: ARLETTA kallar jag mig och jag gillar det namnet. Det låter skoj, lätt och lekande, levande och lite kvittrande - sån som jag gärna är. Jag gillar att leka, även med livets mest seriösa saker. När jag var yngre valde jag ett lekfullt yrke, som teaterregissör. Jag har dessutom mött den andra, mörka, sidan av livet, som jag har distanserat mig från. Nu lever jag med fokus på det som är det bästa i livet och ger mig själv chansen att hitta de skönaste ögonblicken i det vardagliga. De värsta dagarna har passerat och det bästa i livet är det som jag väljer. Det vill jag beskriva och dela med mig av, så njuter vi tillsammans … . Jag kallar mig ELLINGTON, ett namn jag förknippar med musik och kreativitet. Duke Ellington, jazzlegenden representerar livsbejkande njutning och eftersom jag titulerade Arletta hertiginna i mitt första brev till henne, så tänker jag mig som hennes hertig ( = duke) på denna bloggen. Jag leker gärna seriöst - som till exempel litteraturforskning - vilket jag ägnade en del av mitt yrkesliv åt. För mig syns livets ljusa sidor tydligast i kontrast mot de mörka. Jag låter livets skönhet fånga mig när det far förbi. Och om jag lyckas när jag skriver - ja, då har jag kanske synliggjort det sköna.

Alla dina kommentarer är välkomna

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggare gillar detta: