Ett nytt år – La dolce vita i Stockholm

Nu är det 2017. Ett nytt år. Nu efter nyårsdagen behöver man lite mys på stan. Där leder mig den röda mattan – till smakfulla stunder.  Idag under tak.

Ett nytt år, röda mattan utrullad

Och nu börjar livet bli sockersött. Ett nytt år får sin smak efter ett par söta friska kakor.

Ett nytt årl vid Biblioteksgatan

 

Ett nytt år, bärdessert

Oops! Lite vinter har vi visst här i januari!

Ett nytt år, konståkerska

Ett nytt år, skridskoåkning

Och lite mer vinter, minsann. Snö. Mycket ovanligt!

Ett nytt år, lite snö i Stockholm

Här blir man inspirerad – till ett nytt år med en kopp varm chokolad med någonting till.

Ett nytt år med choklad och gräddeEtt nytt år, bärdessert 2

”Men du är ju egoist! – jag vill ha riktig mat!” ropar han som tog med mig ut ur huset för denna promenad i stan.

”Precis! Egoist är det jag är!”

Ett nytt år, Egoïste

Hit leder mig mina tjusiga stövlar, in i ett nytt år, på ett nytt spår, där jag hittar det som jag sökte …

Ett nytt år, ett nytt spår

och mer!

Jag vet vad jag ska köpa till honom i den brittiska butiken. Han kommer att gilla det. Men detta är ju en hemlighet. Jag ska göra en varm dryck av detta när vi har kommit hem.

Ett nytt år, General Store Brittisk butik i Stockholm

Här går vi genom galleriet – det mysigaste tänkbara stället med massor av prylar, mest onödiga, men det är som en utställning – njutbart att titta på.

Ett nytt år, prylar

Som påminner mig om commedia del arte och tanken far i sin tur iväg till något italienskt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Till något italienskt …

Ett nytt år, något italienskt

Mörkt igen. Vi är ute. Det är ett nytt år, jag betraktar allting med förväntan och distans. Ännu har inte ljuset tagit makten helt och hållet.

Ett nytt år i mode

Senare – hemma – ska jag göra i ordning en vinterdryck

Arletta

Författare: Arletta Ellington

Vi är två personer - Arletta och Ellington. Här presenterar vi oss var för sig. Arletta först: ARLETTA kallar jag mig och jag gillar det namnet. Det låter skoj, lätt och lekande, levande och lite kvittrande - sån som jag gärna är. Jag gillar att leka, även med livets mest seriösa saker. När jag var yngre valde jag ett lekfullt yrke, som teaterregissör. Jag har dessutom mött den andra, mörka, sidan av livet, som jag har distanserat mig från. Nu lever jag med fokus på det som är det bästa i livet och ger mig själv chansen att hitta de skönaste ögonblicken i det vardagliga. De värsta dagarna har passerat och det bästa i livet är det som jag väljer. Det vill jag beskriva och dela med mig av, så njuter vi tillsammans … . Jag kallar mig ELLINGTON, ett namn jag förknippar med musik och kreativitet. Duke Ellington, jazzlegenden representerar livsbejkande njutning och eftersom jag titulerade Arletta hertiginna i mitt första brev till henne, så tänker jag mig som hennes hertig ( = duke) på denna bloggen. Jag leker gärna seriöst - som till exempel litteraturforskning - vilket jag ägnade en del av mitt yrkesliv åt. För mig syns livets ljusa sidor tydligast i kontrast mot de mörka. Jag låter livets skönhet fånga mig när det far förbi. Och om jag lyckas när jag skriver - ja, då har jag kanske synliggjort det sköna.

En kommentar till “Ett nytt år – La dolce vita i Stockholm”

  1. Det verkar som om du haft en fin resa till huvudstaden :). Kul att följa dig och vackra bilder som vanligt.

Alla dina kommentarer är välkomna

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggare gillar detta: