Döden och dess inverkan på livet

döden 1
(foto Arletta)

Arletta: Jag tänker på döden varje dag. Det gör att jag upplever livet ännu starkare. Tänker på att allt tar slut plötsligt. Då vill jag att livet hade någon mening och smak. Smaken av livet är nog livets betydelse. Smak, doft, färger är betydelsefulla i sig själv.

Vad gör människor för att inte känna rädsla för döden? Fortsätt läsa ”Döden och dess inverkan på livet”

Runda Tornet och utsikten mot Skåne

Runda Tornet 2
Runde Taarn i Köpenhamn (foto Arletta)

Som barn läste vi mycket av HC Andersen hemma och då blev hans karaktärer en del av mina fantasier. Alla ryska barn läste hans sagor. En av hans sagofigurer, som fastnade i mitt minne var hunden med ögon så stora som Runda Tornet. Fortsätt läsa ”Runda Tornet och utsikten mot Skåne”

Mesob och afrikansk romantik i Lund

Mesob 1
Mesob (foto Ellington)

Mesob – det är runt den som familjen samlas. Mesob är det kärl som man fyller med kvällsmålets mat. Till den kommer man från dagens sysslor ute på fälten och bland familjens djur. Först tystar maten hungriga munnar. Efter en stund börjar man dela med sig av det som hänt under dagens arbete och saker man hört när man stannat en stund och pratat med grannar eller med någon främmande som passerat förbi på vägen. Här delar man dagens måltid. Man äter med händerna.

Mesob 2
Sambussa – Eritreanska smördegspiroger (foto Ellington)

Så är traditionen i Eritrea och södra Etiopien. Vi, som bor i Sverige, tror att där är det bara krig. Fortsätt läsa ”Mesob och afrikansk romantik i Lund”

Natten och jag

Natten i juni
Gräs i natten (foto: Ellington)

Tidigt i morse skrev Ellington ett mail till mig. Han hade varit ute hela natten. Hade åkt ut dit där det var stora, stora fält med gräs och säd. Där hade han stått länge. Flera timmar och lyssnat på nattfåglar som spelade. Så skrev han. Jag svarade: Fortsätt läsa ”Natten och jag”

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: