Thaimassage ger samma effekt som tre dagars semester

Thaimassage 1När vi valde det land där vi skulle tillbringa vintern, då diskuterade vi i vilka länder man kan simma i havet i januari-mars. Det kunde vara något av de Karibiska länderna, men jag höll mig utan tvekan till Thai – av en särskild anledning. Thaimassage.

Det finns skrivet massor om thaimassage. Beskrivningar, som lockar med alla sorters förnimmelser och ökad taktil känslighet. Och för min del vet jag ingenting bättre än thaimassage. Man brukar räkna att 1 timme av thaimassage ger samma effekt som tre dagars semester i naturen. -☺)

Thaimassage pa strenden

Massagen utförs genom kläderna, men intensiteten är ibland starkare än den som man känner vid tryck på nakna kroppen.

Om man betraktar thaimassage, då ser det ut som en dans. Massörskan utför vissa rörelser tillsammans med mig med hjälp av fingrar, fötter, armbågar, knän och axlar. Rörelserna är i grunden yogaställningar, så jag gör sådana övningar själv medan massörskan trycker på vissa punkter över särskilda zoner på min kropp. Zonerna är s k energetiska kanaler, som måste öppnas för att kroppen ska funka snabbare och effektivare. Det finns 10 sådana zoner, enligt österländsk kroppsvetenskap.

Nu ligger jag på ryggen. Massörskan börjar med att tvätta mina fötter med en våt handduk. Hon trycker på fötterna, går sen upp över hela benen, sträcker ut dem bredare och bredare, tills hon känner att detta är min gräns. Hon började jätteförsiktigt när jag kom till den första sessionen. Nu vågar hon sitta på mitt ena ben medan det andra benet sträcks i ca 90 graders vinkel. Det kunde jag inte göra första gången, för det gjorde ont.
Efter slutet av massagen känner man en oerhörd förnimmelse av lätthet, flykt och glädje under lång tid.

I Suan Son finns det två favoritställen med thaimassage dit jag går – gärna varje dag.

Thaimassage 2

.

Författare: Arletta Ellington

Vi är två personer - Arletta och Ellington. Här presenterar vi oss var för sig. Arletta först: ARLETTA kallar jag mig och jag gillar det namnet. Det låter skoj, lätt och lekande, levande och lite kvittrande - sån som jag gärna är. Jag gillar att leka, även med livets mest seriösa saker. När jag var yngre valde jag ett lekfullt yrke, som teaterregissör. Jag har dessutom mött den andra, mörka, sidan av livet, som jag har distanserat mig från. Nu lever jag med fokus på det som är det bästa i livet och ger mig själv chansen att hitta de skönaste ögonblicken i det vardagliga. De värsta dagarna har passerat och det bästa i livet är det som jag väljer. Det vill jag beskriva och dela med mig av, så njuter vi tillsammans … . Jag kallar mig ELLINGTON, ett namn jag förknippar med musik och kreativitet. Duke Ellington, jazzlegenden representerar livsbejkande njutning och eftersom jag titulerade Arletta hertiginna i mitt första brev till henne, så tänker jag mig som hennes hertig ( = duke) på denna bloggen. Jag leker gärna seriöst - som till exempel litteraturforskning - vilket jag ägnade en del av mitt yrkesliv åt. För mig syns livets ljusa sidor tydligast i kontrast mot de mörka. Jag låter livets skönhet fånga mig när det far förbi. Och om jag lyckas när jag skriver - ja, då har jag kanske synliggjort det sköna.

5 reaktioner till “Thaimassage ger samma effekt som tre dagars semester”

    1. Nej, i det läget leder ju inte smärtan till något positivt.
      Hoppas du finner lindring på annat sätt.

  1. Det verkar vara en skön massage. Jag gillar inte traditionell massage, det är varken skönt eller avslappnat. När min son var 10 år så la jag mig på golvet och han fick gå på min rygg. Det knakade som tusan, men det var så skönt. 🙂

    1. Det gör ont ibland, men detta är ju positivt ont! Om man börjar smidigt, då blir kroppen mer flexibel och orkar ta emot mer kraft från massören och så utökar man sin egen kraft.

Alla dina kommentarer är välkomna

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggare gillar detta: