Visa mig ditt hus

Visa mig ditt hus, så ska jag säga vem du är!

(Read this post in English)

ditt hus 1
Komarken, Kungälv

”Little boxes”, sjöng Pete Seeger 1963 och raljerade med den amerikanska medelklassen och deras hus och liv och åsikter som alla var så hopplöst mainstream.

Så vackert, ja! Och så effektivt.

Banjovägen, Falkenberg

Vi människor har en tendens att anpassa oss till mängden.  Anpassa oss, och utan att vi ens märker det har vi byggt in oss. Hur anpassar jag mig? Och du?

Människor bygger in sig i att vara som andra.

Fönsterputsning, Wallingford Ct USA

Några av oss bygger in sig i att vara annorlunda.

Kombivilla, Skåpafors

”Den moderna människan är fri. Föds utan smärta, av en positiv och välinformerad mor. Och är välplanerad i den personliga utvecklingen. Och ingår i samhällets tillväxt, som består av kvalité, service, och vetediet.” (Lina Ekdahl) *

Kulturens fasad och innehåll
”pepparkakshus”, Skåpafors

Vad säger ditt hus, ditt hem om dig? Går det att helt enkelt vara fri?

Ellington

*) Lina Ekdahl: ”En fri människa”. Diktsamling. Wahlström & Widstrand, 2012.

 

Författare: Arletta Ellington

Vi är två personer - Arletta och Ellington. Här presenterar vi oss var för sig. Arletta först: ARLETTA kallar jag mig och jag gillar det namnet. Det låter skoj, lätt och lekande, levande och lite kvittrande - sån som jag gärna är. Jag gillar att leka, även med livets mest seriösa saker. När jag var yngre valde jag ett lekfullt yrke, som teaterregissör. Jag har dessutom mött den andra, mörka, sidan av livet, som jag har distanserat mig från. Nu lever jag med fokus på det som är det bästa i livet och ger mig själv chansen att hitta de skönaste ögonblicken i det vardagliga. De värsta dagarna har passerat och det bästa i livet är det som jag väljer. Det vill jag beskriva och dela med mig av, så njuter vi tillsammans … . Jag kallar mig ELLINGTON, ett namn jag förknippar med musik och kreativitet. Duke Ellington, jazzlegenden representerar livsbejkande njutning och eftersom jag titulerade Arletta hertiginna i mitt första brev till henne, så tänker jag mig som hennes hertig ( = duke) på denna bloggen. Jag leker gärna seriöst - som till exempel litteraturforskning - vilket jag ägnade en del av mitt yrkesliv åt. För mig syns livets ljusa sidor tydligast i kontrast mot de mörka. Jag låter livets skönhet fånga mig när det far förbi. Och om jag lyckas när jag skriver - ja, då har jag kanske synliggjort det sköna.

2 reaktioner till “Visa mig ditt hus”

  1. Då ska det nog vara insidan av huset, utsidan väljer vi ofta inte själva utan får ta det som bjuds. Vi sökte efter hus i tre år och köpte till slut det fulaste huset i hela staden, enligt mig.

    1. Så är det ju! Oftast får man ta hus och tomt som det är och se glad ut ändå. Lite kan man ju anpassa även utanpåverket efter eget skön. Dock sällan så mycket som villabyggaren i Skåpafors med det röda huset med den blå dörren. Det huset fick mig att tro att hus inte byggs utan växer som något slags organism med utskott och tillbyggnader åt alla håll.Gränsöverskridande!
      Ellington

Alla dina kommentarer är välkomna

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggare gillar detta: