Jeanstjej eller kjoltjej – accessoarer och kvinnlighet

kvinnlighet 1
Jeanstjejer
kvinnlighet 2
Kjoltjej

Ellington: Hur vill du visa din kvinnlighet? Är du jeanstjej eller kjoltjej?

Arletta: Jag blev tyvärr så småningom jeanstjej men jag tycker inte egentligen om detta.

Ellington: Varför inte? Jeans kan väl understryka kvinnligheten och kroppsformen om de sitter bra.

Arletta: Nä! Så varför skapades då spetsar och olika sorters klänningar? Tänk på när vinden blåser upp kjortelfållen. Det känns ju pinsamt men samtidigt utmanande!

Ellington: Jag tror ju – för mig är det så i alla fall – att kvinnligheten sitter i kroppen, själen, personligheten och inte i kläderna.

Arletta: Jag gillar kjol och strumpor i gammaldags stil.

Ellington: Visst – det är ditt sätt. Ett av många sätt att vara kvinnlig.

Arletta: Jag tror att det är en viktig del i att sköta om sin kvinnlighet.

Ellington: Vad menar du med att sköta om sin kvinnlighet?

Arletta: Att känna sig som en riktig kvinna och se ut som en. Att vara mysig och lite oförutsägbar. Att ha hemligheter. Att inte säga allt utan att spara någonting för sig själv. Att inte visa allt …

Ellington: … utan spara någonting för honom till nästa träff. Jag fattar ju hur du tänker. Att män blir attraherade genom kläderna. Frågar du mig så blir jag mer attraherad av en kvinna som visar vem hon är och struntar i om hon attraherar mig eller ej.

Arletta: Och jag tror att kläder och accessoarer talar mycket om person. Jag ser ju att män gillar att titta på små detaljer hos en kvinna, detaljer som gör att de ser vilken kvinna hon är och vill vara.

Ellington: Vill du veta vilka detaljer jag tittar på hos en kvinna?

Arletta (ler lite ironiskt): Förstås smycken, hårklips – broschen som gör det hela fängslande och fastnar i minnet. Som identifiering. Men då – för dig alltså – måste en sån accessoar vara riktigt speciell.

———

Arletta: Jag gjorde ett besök hos Anna Gaginskaya och såg hennes smycken. Anna bor i Sankt Petersburg. Hon är bekant till min vän, fågelexperten Ludmila, och vi tyckte att hennes egendesignade och egentillverkade smycken i Bohostil var ovanliga och roliga. Vi visar hennes smycken på vår facebooksida.

Arletta: I made a visit to Anna Gaginskaya to see her exhibition of jewelry. Anna lives in St. Petersburg, where I was on a visit recently. She is a friend of my friend, bird expert Ludmila, and we found her self-designed and self-manufactured jewelry in Boho style was unusual and fun. We’ll show her jewelry on our Facebook page.

Bohostil – klädstil med rötter i brittiska pre-Raphaelitiska bohemkretsar i mitten av 1800-talet, med nytändning i 1960-talets hippierörelse. Stilen har kommit och gått och togs åter upp med framgång i både England och USA, med förgrundsfigurer som Sienna Miller och Kate Moss i Storbritannien och Mary-Kate Olsen i USA. Stilen har tagits upp och funnit vidare inspiration hos den ryska designern Anna Gaginskaya.

Boho style – fashion style with roots in the British pre-Raphaelite bohemian circles in the mid-1800s, with a revival in the 1960s hippie movement. The style has come and gone and was taken up again with success in both the UK and the US, with prominent figures such as Sienna Miller and Kate Moss in Britain and Mary-Kate Olsen in the United States. The style is being renewed with new inspiration by the Russian designer Anna Gaginskaya.

(källa/source: https://en.wikipedia.org/wiki/Boho-chic )

 

Författare: Arletta Ellington

Vi är två personer - Arletta och Ellington. Här presenterar vi oss var för sig. Arletta först: ARLETTA kallar jag mig och jag gillar det namnet. Det låter skoj, lätt och lekande, levande och lite kvittrande - sån som jag gärna är. Jag gillar att leka, även med livets mest seriösa saker. När jag var yngre valde jag ett lekfullt yrke, som teaterregissör. Jag har dessutom mött den andra, mörka, sidan av livet, som jag har distanserat mig från. Nu lever jag med fokus på det som är det bästa i livet och ger mig själv chansen att hitta de skönaste ögonblicken i det vardagliga. De värsta dagarna har passerat och det bästa i livet är det som jag väljer. Det vill jag beskriva och dela med mig av, så njuter vi tillsammans … . Jag kallar mig ELLINGTON, ett namn jag förknippar med musik och kreativitet. Duke Ellington, jazzlegenden representerar livsbejkande njutning och eftersom jag titulerade Arletta hertiginna i mitt första brev till henne, så tänker jag mig som hennes hertig ( = duke) på denna bloggen. Jag leker gärna seriöst - som till exempel litteraturforskning - vilket jag ägnade en del av mitt yrkesliv åt. För mig syns livets ljusa sidor tydligast i kontrast mot de mörka. Jag låter livets skönhet fånga mig när det far förbi. Och om jag lyckas när jag skriver - ja, då har jag kanske synliggjort det sköna.

10 reaktioner till “Jeanstjej eller kjoltjej – accessoarer och kvinnlighet”

 1. Jag gillar när kvinnor och speciellt yngre tjejer klär sig kvinnligt, så inga byxor, tack. Kjol och höga klackar är däremot det som alltid lockar killar!

  1. Jag är också kille! Är jag normbefriad, normlös eller vad – för att jag gillar kvinnor i snickarbyxor eller overall?
   Elligton

 2. Bra skrivet, men var finns jämlikheten ?
  Vad har ni att säga om manligheten och dess ingredienser ?

 3. Är det detta som kallas Sankt Petersburgs stil? Jag bara undrar över det svarta smycket, som påminde mig om den. Går det att beställa på nätet?

  1. Jämlikheten finns inte i världen. Vi är alla unika. Män och kvinnor ska aldrig vara jämlika på alla sätt. Det är det som driver livet framåt, tycker jag.

   1. Hej Tati! Visst, män och kvinnor är ju olika, men för den sakens skull ska de ju ändå ha lika rättigheter i samhället.
    tycker Ellington

    1. Pratar vi om rättigheter eller om kläder? Finns det någon koppling mellan det ytliga och det som ligger bakom det?

     1. Självklart finns det det, utbrister Ellington, genast redo att komma med en förklaring. Håll ögonen öppna! Rätt som det är kommer det. Men jag råder dig – fatta dig kort!

  2. Привет, Марфа! Любое изделие можно приобрести в магазине varakushka78. Но я бы с большим удовольствием подарила бы вам это украшение в честь чудесного начала нового года.

Alla dina kommentarer är välkomna