Arlettas fotoprojekt

”Jag har många ideer om kroppar.

Bara att visa kropp
som kropp
Att visa kroppens skönhet oavsett ålder, former eller storlek.
Du vet, vi läste det som Clarissa* skrev om den stora runda kvinnan som dansade fjärilsdansen. Det handlar precis om detta.
Jag vill sudda ut gränserna mellan begrepp som gammal och ung
tjock och smal, ful och vacker genom att visa att allt detta kan vara vackert, och beror på synvinkeln.
Och sen vill jag ta det – inte på allvar, utan med skoj och glädje.
Jag vet inte om jag måste deklarera det tydligare än så –
det handlar om att ha det roligt och trevligt för alla som deltar.
Den första provsessionen ägde rum 31/7 2016
*Clarissa = Clarissa Pinkola Estés: Kvinnor som slår följe med vargar
Arletta

Författare: Arletta Ellington

Vi är två personer - Arletta och Ellington. Här presenterar vi oss var för sig. Arletta först: ARLETTA kallar jag mig och jag gillar det namnet. Det låter skoj, lätt och lekande, levande och lite kvittrande - sån som jag gärna är. Jag gillar att leka, även med livets mest seriösa saker. När jag var yngre valde jag ett lekfullt yrke, som teaterregissör. Jag har dessutom mött den andra, mörka, sidan av livet, som jag har distanserat mig från. Nu lever jag med fokus på det som är det bästa i livet och ger mig själv chansen att hitta de skönaste ögonblicken i det vardagliga. De värsta dagarna har passerat och det bästa i livet är det som jag väljer. Det vill jag beskriva och dela med mig av, så njuter vi tillsammans … . Jag kallar mig ELLINGTON, ett namn jag förknippar med musik och kreativitet. Duke Ellington, jazzlegenden representerar livsbejkande njutning och eftersom jag titulerade Arletta hertiginna i mitt första brev till henne, så tänker jag mig som hennes hertig ( = duke) på denna bloggen. Jag leker gärna seriöst - som till exempel litteraturforskning - vilket jag ägnade en del av mitt yrkesliv åt. För mig syns livets ljusa sidor tydligast i kontrast mot de mörka. Jag låter livets skönhet fånga mig när det far förbi. Och om jag lyckas när jag skriver - ja, då har jag kanske synliggjort det sköna.

Alla dina kommentarer är välkomna