Vulgärt

Vad betyder ordet vulgär? 

Ordet vulgär betyder simpel, okultiverad, grov, ohyfsad, obildad, ful, tarvlig, smaklös, billig, rå, oanständig.

Finns det något vulgärt när det gäller sexualitet?

Att inte se att sex är kommunikation – är det vulgärt?

Att tro att sex enbart syftar till utlösning – är det vulgärt?

Att se en partner enbart som objekt – är det vulgärt?

Att bara vilja ha sex – är det vulgärt?

 

Jag kan tänka mig tillfällen när det är högsta finess att bara gå rakt på utan en massa prat.

Jag kan tänka mig situationer när der är härligt att bara gå in för utlösning.

Jag kan tänka mig att det kan vara smakfullt att se sexpartnern enbart som objekt.

Jag kan tänka mig tillfällen när det är ärligt och rätt att gå in för att bara ha sex.

 

Vid de tillfällena, i de situationerna är finessen att det raka, det direkta, det objektifierande, det ärliga är det som kropparna kommunicerar till varandra.

Det vulgära – det är när man inte har förmågan att låta kropparna kommunicera. Eller inte vill. Men ändå ”knullar på”.

 

Kära läsare, håller du med om detta? Eller vill du protestera? Oavsett vilket, så vill vi ha din kommentar.

Arletta/Ellington

Författare: Arletta Ellington

Vi är två personer - Arletta och Ellington. Här presenterar vi oss var för sig. Arletta först: ARLETTA kallar jag mig och jag gillar det namnet. Det låter skoj, lätt och lekande, levande och lite kvittrande - sån som jag gärna är. Jag gillar att leka, även med livets mest seriösa saker. När jag var yngre valde jag ett lekfullt yrke, som teaterregissör. Jag har dessutom mött den andra, mörka, sidan av livet, som jag har distanserat mig från. Nu lever jag med fokus på det som är det bästa i livet och ger mig själv chansen att hitta de skönaste ögonblicken i det vardagliga. De värsta dagarna har passerat och det bästa i livet är det som jag väljer. Det vill jag beskriva och dela med mig av, så njuter vi tillsammans … . Jag kallar mig ELLINGTON, ett namn jag förknippar med musik och kreativitet. Duke Ellington, jazzlegenden representerar livsbejkande njutning och eftersom jag titulerade Arletta hertiginna i mitt första brev till henne, så tänker jag mig som hennes hertig ( = duke) på denna bloggen. Jag leker gärna seriöst - som till exempel litteraturforskning - vilket jag ägnade en del av mitt yrkesliv åt. För mig syns livets ljusa sidor tydligast i kontrast mot de mörka. Jag låter livets skönhet fånga mig när det far förbi. Och om jag lyckas när jag skriver - ja, då har jag kanske synliggjort det sköna.