Reflexer för häst och ryttare

Inlägget är reklam för Horze och innehåller annonslänkar. Idag reflekterar Ellington över reflexer.

Funderar du på en praktisk julklapp till en hästmänniska? Julklapp eller födelsedagspresent eller bara att ge bort för att du vill det? Det är ju ganska tacksamt med hästmänniskor. Det finns mycket de behöver och pengar, ja, det har ofta slut på. Så tacksamheten över sådana gåvor är sällan fejkad.

Just nu är det ju svart ute nästan hela dygnet de dagar solen inte orkar fram. Och mörkret gör det ibland riskabelt för ryttare, särskilt när man kommer nära trafiken. Så jag tänkte titta lite på vad det finns som kan vara bra så man syns i mörkret.

Att köpa ”hela looken” kan kanske löna sig. Man får 5% rabatt just nu och då ingår både täcke, grimma, svansskydd, benreflexer, benskydd och boots – allt reflekterande. Hästen lyser som en julgran och lär inte passera osedd i trafiken. Horze Reflective Gear Horse Set heter varan och kostar 1324:30 nu iställer för 1394 ordinarie pris.

Om du vill köpa bara de allra nödvändigaste och oundgängliga reflexer som behövs för hästen så kommer du undan rätt billigt. Det är ju benreflexerna som är allra viktigast, och Horze benreflexer kostar 59:- paret. Det är troligen klokast att köpa två par till fyrbeningen.

Ryttaren bör förstås också synas i vintermörkret. Om du vill kombinera säkerheten med en riktigt varm och skön jacka så är det nog EquiSafety Aspey Jacka som gäller. På den får du också rabatt nu. 10%, vilket gör att den kostar 1251:- iställer för som annars 1390:-

Dock måste du ju inte slå till så stort nödvändigtvis. Så visst går det väl bra med en Horze Supreme säkerhetsväst med blixtlås för 59 kronor.

En sak som jag tycker ser käck ut är Horze reflexridhuva. Alltså en reflexhuva som du sätter över hästens öron. Kanske inte 100% nödvändig, men rider man i bullrig trafik, så kan den nog vara guld värd för 69 kr.

Till sist tror jag på vantar. Det är kallt att hålla i tyglarna på vintern, och när man bäst behöver sin gamla vantar, så har de antingen fått fötter eller så är de helt utslitna så fingrarna sticker ut. B Vertigo termoridhandskar, dam är inte enbart varma och bekväma. De är dessutom reflekterande, likt övriga varor som jag tittat på idag. Hoppas du hittar nåt här.

Ellington

Kolla gärna våra tidigare annonsinlägg

Om tebutiken Tekungen

Om e-böcker o ljudböcker på Storytel

Om skor på Bubbleroom

 

.

 

.

.

Författare: Arletta Ellington

Vi är två personer - Arletta och Ellington. Här presenterar vi oss var för sig. Arletta först: ARLETTA kallar jag mig och jag gillar det namnet. Det låter skoj, lätt och lekande, levande och lite kvittrande - sån som jag gärna är. Jag gillar att leka, även med livets mest seriösa saker. När jag var yngre valde jag ett lekfullt yrke, som teaterregissör. Jag har dessutom mött den andra, mörka, sidan av livet, som jag har distanserat mig från. Nu lever jag med fokus på det som är det bästa i livet och ger mig själv chansen att hitta de skönaste ögonblicken i det vardagliga. De värsta dagarna har passerat och det bästa i livet är det som jag väljer. Det vill jag beskriva och dela med mig av, så njuter vi tillsammans … . Jag kallar mig ELLINGTON, ett namn jag förknippar med musik och kreativitet. Duke Ellington, jazzlegenden representerar livsbejkande njutning och eftersom jag titulerade Arletta hertiginna i mitt första brev till henne, så tänker jag mig som hennes hertig ( = duke) på denna bloggen. Jag leker gärna seriöst - som till exempel litteraturforskning - vilket jag ägnade en del av mitt yrkesliv åt. För mig syns livets ljusa sidor tydligast i kontrast mot de mörka. Jag låter livets skönhet fånga mig när det far förbi. Och om jag lyckas när jag skriver - ja, då har jag kanske synliggjort det sköna.

Alla dina kommentarer är välkomna